Az Isteni Irgalmasság ünnepe

http://www.freeweb.hu/jhs/fausztina.jpgII. János Pál pápa, 2000. április 30-án, amikor a szentek sorába iktatta Boldog Fausztina Kowalska nővért, az Isteni Irgalmasság ájtatosságának apostolát, egyben az egész egyetemes egyház számára kihirdette, hogy Húsvét második vasárnapján, Fehér-vasárnap tartjuk az Isteni Irgalmasság ünnepét.
 
A Pápa Rómában a Vatikán közvetlen közelében lévő Szentlélek templomot jelölte ki az Isteni Irgalmasság ájtatosságának központjául. Az Isteni Irgalmasság a Feltámadott Krisztus ajándéka az egyház és az egész emberiség számára, ahogy ezt II. János Pál pápa Dives in Misericordia k. enciklikájában kifejtette. Az Isteni Irgalmasság ugyanis az, ami korlátot szab a rossznak. Jézus rábízta Fausztina nővérre azokat az eszközöket is, amelyek révén az emberek közeledhetnek az Isteni Irgalmasság forrásához, ezek pedig az Irgalmasság ünnepe, az Irgalmas Jézus kegyképe, az Irgalmasság órája, az Isteni Irgalmasság rózsafüzére, valamint az ájtatosság terjesztése.

Az ünneppel kapcsolatban érdemes idézni Jézus szavait, melyeket Szent Fausztina nővér naplójában olvasunk. "Azt kívánom, hogy legyen az Irgalmasságnak ünnepe. Azt kívánom, hogy a képet (az Irgalmas Jézus képét) húsvét után az első vasárnapon ünnepélyesen áldják meg! Ez a vasárnap legyen az irgalmasság ünnepe!" (Napló 49.)http://www.magyarkurir.hu/kepek/hirek/9766/isteni_irgalmassag.jpg "...Azt kívánom, hogy az irgalmasság ünnepe menedék és menekvés legyen minden lélek, de főleg a szegény bűnösök részére" (Napló 699.)

Szerte a világon milliók készülnek kilenceddel az irgalmasság ünnepére. A kilenced nagypénteken kezdődik. Ez a nap - húsvét ünnepével együtt - Isten irgalmas szeretetének csúcspontja.

A kilenced imái megtalálhatók Szent Fausztina naplójában (1209-1229).

Amikor II. János Pál pápa Krakkóban felszentelte az Irgalmasság bazilikáját, beszédében ismételte ezt a fohászt: "Jézusom, bízom benned!" Tegyük ezt mi is mindannyian.

 
,,A kép által sok kegyelmet fogok kiosztani a lelkeknek, ezért hozzáférhetővé kell tenni minden lélek számára''
(Napló 570).

 /...Bővebben az Isteni Irgalmasság ünnepéről, klikkeljen ide.../

A honlapot eddig látogató tekintette meg.
Honlap és weboldal tervezés, készítés, keresőoptimalizálás, karbantartás: Honlap-Műhely